header-banner-image

Examene Cambridge

Jun 14, 2016

CAE


Cambridge English: Advanced este cunoscut și sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE). Acest certificat de engleză generală demonstrează că ai un nivel de engleză la standardul cerut pentru a studia sau profesa în limba engleză.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 180-210. 

Nivel: C1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Dacă dorești să demonstrezi angajatorilor sau universităților că poți comunica eficient în limba engleză într-un context profesional ori academic, trebuie să obții certificatul CAE.

Pentru a promova acest examen trebuie să fii capabil:

  • să redactezi e-mailuri și rapoarte complexe și să iei notițe în timpul ședințelor și al prelegerilor;

  • să ții prezentări în engleză pe subiecte complexe;

  • să înțelegi o varietate de texte, de la ficțiune la editoriale.

Care este formatul examenului?

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire - înțelegere a textului (Reading) și Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de câte doi candidați, cu doi examinatori.

CAE

Reading și 
Use of English

Writing

Listening

Speaking

Durata probei

1hr 30 min

1 hr 30 min

40 min

15 min pe pereche de candidați

Procentaj din valoarea totală a notei 

40%

20%

20%

20%