header-banner-image

Examene Cambridge

Jun 14, 2016

FCE


Cambridge English: First este cunoscut și sub denumirea First Certificate in English (FCE) și First Certificate in English for Schools (FCEfS). Acest test de engleză generală dovedește că poți vorbi engleză suficient de bine pentru a munci și studia într-un mediu în care se vorbește limba engleză.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat dacă este promovat cu un punctaj cuprins între 160-190. 

Nivel: B2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Dacă dorești să lucrezi într-un mediu în care se vorbește limba engleză, să locuiești într-o țară cu populație vorbitoare de limba engleză sau să urmezi studii preuniversitare în engleză, cea mai bună soluție este să începi studiul pentru pregătirea examenului FCE.

Candidatul la FCE este capabil:

  • să redacteze emailuri și rapoarte scurte;

  • să dezvolte o idee și să poarte o discuție în limba engleză;

  • să înțeleagă engleza generală folosită la televizor și în presa scrisă.

Care este formatul examenului?

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire - înțelegere a textului (Reading) și Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de câte doi candidați, cu doi examinatori.

FCE / FCEfs

Reading și 
Use of English

Writing

Listening

Speaking

 

Durata probei

1h 15 min

1 h 20 min

40 min

14 min pe pereche de candidați

Procentaj din valoarea totală a notei

40%

20%

20%

20%