header-banner-image

Examene Cambridge

Jun 14, 2016

PET


Cambridge English: Preliminary este cunoscut și sub denumirea Preliminary English Test (PET) și Preliminary English Test for Schools (PETfS). Examenul demonstrează că poți comunica în limba engleză în situații practice, de zi cu zi. Examenul îți va oferi o bună bază dacă dorești să studiezi pentru o calificare profesională.

Acest examen poate echivala atât proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.  

Nivel: B1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Studiul pentru PET îți va îmbunătăți nivelul de limba engleză astfel încât să poți comunica eficient atunci când călătorești sau folosești engleza la serviciu.

Candidatul la PET este capabil:

  • să-și exprime preferințele sau dezacordul într-o discuție;

  • să înțeleagă anunțuri și instrucțiuni scrise și vorbite;

  • să scrie o scrisoare personală și să ia notițe în timpul unei ședințe sau discuții.

Care este formatul examenului?

Examenul are trei probe. Candidații susțin proba de Citire - înțelegere a textului și compunere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

PET / PETfS

Reading și Writing

Listening

Speaking

Durata probei

1 h 30 min

30 min

10-12 min pe pereche de candidați

Procentaj din valoarea totală a notei

50%

25%

25%