header-banner-image

Examene Cambridge

Jun 14, 2016

KET


Cambridge English: Key, cunoscut și sub denumirea Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleză generală din suita Cambridge English. Acest certificat demonstrează că ai cunoștințele de bază pentru a putea comunica în limba engleză în situații cotidiene.

Cambridge English: Key for Schools (KETfS) este același nivel cu Cambridge English: Key și are aceeași recunoaștere internațională. Singura diferență constă în conținutul care este special conceput pentru interesele și experiența școlarilor.

Acest examen poate echivala proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass. 

Nivel: A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Poți susține examenul KET după aproximativ 250 ore de studiu și practică, dacă poți vorbi, scrie și înțelege engleza de bază. Acest examen reprezintă primul pas în dezvoltarea abilităților de limba engleză necesare pentru lucru și studiu. Candidatul unui examen KET este capabil:

să întrebe și să răspundă la întrebări legate de persoana sa ori alte persoane;

să înțeleagă anunțuri și instrucțiuni atunci când i se vorbește rar și clar;

să își exprime punctul de vedere cu privire la un subiect citit sau auzit.

Care este formatul examenului?

Examenul are 3 probe. Candidații susțin proba de Citire - înțelegere a textului și Scriere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

KET

Reading și Writing

 Listening

 Speaking

Durata probei

1 h 10 min

 30 min

 8-10 min pe pereche de candidați

Procentaj din valoarea totală a notei

50%

 25%

 25%